Gratis en vrijblijvend

Zonnepanelen

Ontdek onze energie-efficiente zonnepanelen.

Gratis en vrijblijvend

Binnen 60 seconden geregeld!

Besparen met zonnepanelen

 • Bespaar gemiddeld €1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3,3 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Voordelen
Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn de drijvende kracht achter een groenere, duurzamere energievoorziening, en bij MHUR Verduurzamingstechniek begrijpen we waarom ze een slimme investering zijn. Door zonne-energie om te zetten in elektriciteit, bieden zonnepanelen niet alleen milieuvriendelijke energie, maar ook aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Met zonnepanelen kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen en profiteren van de onuitputtelijke kracht van de zon. MHUR Verduurzamingstechniek staat garant voor hoogwaardige zonnepaneelsystemen, afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • Bespaar gemiddeld €1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3,3 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Onze werkwijze

1. Offerte aanvragen

Wij bieden maatwerkadvies en hoogwaardige duurzame installaties voor jouw woning of bedrijf. Bespaar op energiekosten en draag bij aan een groenere toekomst. Vul het formulier in en ontdek snel hoe wij jou kunnen helpen!

2. Offerte ondertekenen

Ontvang nu een gratis dakscan en onderteken moeiteloos je offerte! Ons toegewijde team van experts staat klaar om een grondige analyse van je dak uit te voeren, helemaal kosteloos.
 

3. Wij komen installeren

Laat het aan ons over! Ons deskundige installatieteam staat paraat om jouw project moeiteloos te realiseren. Of het nu gaat om het installeren van apparatuur, systemen of andere oplossingen, wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering.

Gratis en vrijblijvend

Binnen 60 seconden geregeld!

Besparen met zonnepanelen

 • Bespaar gemiddeld €1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3,3 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Ontvang een gratis offerte

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

 • Bespaar gemiddeld €1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3,3 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn huis?
De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt voor je huis hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, de hoeveelheid beschikbare ruimte op je dak, de oriëntatie en de hellingshoek van het dak en je energieverbruik. Een gemiddeld zonnepaneel heeft een vermogen van ongeveer 400 watt en kan jaarlijks tussen de 250 en 350 kilowattuur aan energie opwekken, afhankelijk van de locatie en de omstandigheden.
Hoe bepaal ik de beste locatie voor mijn zonnepanelen?
De beste locatie voor zonnepanelen is op een dak dat naar het zuiden is gericht en een helling heeft tussen de 15 en 40 graden. Hierdoor kunnen de panelen het meeste zonlicht opvangen gedurende de dag. Als het dak niet naar het zuiden is gericht, kun je nog steeds zonnepanelen plaatsen, maar ze zullen waarschijnlijk minder efficiënt zijn en minder energie opwekken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen obstakels zijn die de zonnestralen blokkeren, zoals bomen, andere gebouwen of hoge constructies.
Kan ik zonnepanelen op een plat dak plaatsen?

Ja, je kunt zonnepanelen op een plat dak plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de panelen optimaal presteren, moeten ze in een hoek worden geplaatst, zodat ze naar de zon zijn gericht. Dit kan worden bereikt door middel van een montagesysteem, zoals een frame of een statief. Het is ook belangrijk om voldoende ruimte rond de panelen te laten voor eventueel onderhoud en om te voorkomen dat de panelen elkaar overschaduwen. MHUR Verduurzamingstechniek kan je adviseren over de beste installatie voor jouw specifieke situatie.

Heb ik vergunningen nodig om zonnepanelen te plaatsen?
In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen op je dak, omdat ze meestal worden beschouwd als een kleinere bouwconstructie. Er zijn echter een aantal uitzonderingen waarbij je wel een vergunning nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je in een monumentaal pand of in een beschermd stadsgezicht woont, of als je een plat dak op een uitbouw wilt gebruiken voor de installatie van de zonnepanelen.

Het is verstandig om bij jouw gemeente te informeren over eventuele vergunningen of andere vereisten voordat je de zonnepanelen laat plaatsen.

Wat gebeurt er met de energie die ik niet verbruik?
Als je meer energie produceert dan je verbruikt, gaat de overtollige energie terug het elektriciteitsnet in. Dit wordt ook wel teruglevering genoemd. In Nederland is het verplicht voor energieleveranciers om deze teruggeleverde energie te verrekenen met de energie die je afneemt van het net. Dit heet salderen.

Als je aan het einde van het jaar meer energie hebt teruggeleverd dan je hebt afgenomen, krijg je daarvoor een vergoeding van je energieleverancier. De hoogte van deze vergoeding verschilt per energieleverancier. Sommige energieleveranciers bieden ook een hogere vergoeding voor de teruggeleverde energie dan andere. Het is dus belangrijk om de voorwaarden van de verschillende leveranciers te vergelijken voordat je zonnepanelen gaat installeren.